Krimi og spænding,  Politikens Forlag

OFFER 2117 af Jussi Adler-Olsen

For den spanske freelancejournalist, Joan Aiguader, bliver historien om offer nummer 2117, der skyller i land på stranden i Aiya Napa på Cypern, vendepunktet for ikke bolt hans karriere, men også hans liv. Men det viser sig hurtigt, at den ældre kvinde ikke mistede livet i Middelhavets skæbnesvangre bølger, som så forfærdeligt mange andre.

Hjemme i Danmark begynder Assads fortid at indhente ham. Han har nemlig en forbindelse til den ældre kvinde, der ikke kan benægtes og tvinger ham i knæ. Han går til bekendelse overfor sine kollegaer i Afdeling Q, som straks indvilliger i at hjælpe ham med at finde den familie, han indtil nu, har holdt hemmelig, fordi han troede, at de forlængst var blevet tortureret til døde af den Irakiske bøddel, Ghaalib.

Samtidig med, at Assad og Carl sætter alt ind på at finde dem i live, er Rose og Gordon travlt optagede af en ensom, ung mands trusler om at halshugge sine forældre og tilfældige mennesker på gaden med et samuraisværd, når han kommer til level 2117 i det videospil, han er utroligt optaget af at spille både dag og nat.

Jeg kan godt forstå, at rigtig mange mener, at Jussi Adler-Olsen er en af landets allerdygtigste krimiforfattere, for “Offer 2117” er en forrygende og meget gennemtænkt krimi, der i den grad overrasker sin læser hele vejen igennem!

Ikke nok med, at Assads traumatiske fortid udfolder sig i dette ottende bind i serien om Afdeling Q, hvor man for alvor lærer ham at kende på både godt og ondt. Carl Mørk vokser også som menneske, da han viser en stor hengivenhed i forhold til sin makker, der lige pludselig har voldsomt brug for hans hjælp, samt i sit kærlighedsforhold til Mona, der meget uventet bliver gravid. Derudover synes jeg også at den spanske freelancejournalist, Joan Aiguader, og den irakiske bøddel, Abdul Azim/Ghaalib, er to meget troværdige karakterer, der hver især giver historien nogle vigtige synspunkter og indgangsvikler.

TUSIND TAK FOR ANMELDEREKSEMPLARET TIL POLITIKENS FORLAG!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *