Krimi og spænding,  Politikens Forlag,  Spændingsroman

MIN MANDS ELSKERINDE af Sara Bouchet

Susanne og Karl har netop købt et hus ved Loirefloden i Frankrig, hvor de har planer om at tilbringe de kommende år i deres 30 år lange, lykkelige ægteskab. Det var i hvert fald planen ind til det bankede på døren i ægteparrets nye, luksuriøse omgivelser i sydens varme og sol, hvor Susanne venter på Karl, der stadigvæk er i Danmark for at tage hånd om det sidste på sin nu gamle arbejdsplads. Det er politiet, der er kommet for at overbringe den triste nyhed, at Karl er død på Molslinjens færge mellem Odden og Aarhus.

Straks ringer datteren, Laura, der også har fået overbragt den triste nyhed om sin far. Men for Susanne vokser det essentielle spørgsmål om, hvad Karl lavede på Sjælland, fordi Laura fortæller hende, at hun heller ikke ved, hvad han lavede der og at han ikke besøgte hende og hendes lille familie, der er bosat i København, hvilket han normalt altid gjorde, når han var der i forbindelse med sit arbejde.

Jeg følte mig godt underholdt af Sara Bouchets velskrevede spændingsroman, “Min mands elskerinde”, omend jeg synes, den er en smule langtrukken. Jeg ventede egentlig bare på, at Susanne fandt ud af, hvem Karl havde bedraget hende med, fordi bogens titlen afslører, at hendes fornemmelse af, at han holdte noget hemmeligt for hende med vilje, var med god grund …

Men når det er sagt, synes jeg, den er spændende. Susanne er en meget troværdig karakter. Hun har levet sammen med den samme mand det meste af sit liv og bliver væltet omkuld af hans meget pludselige død, mens hun kæmper med at finde svar på en masse spørgsmål, som hun ikke længere har mulighed for at stille ham og bare få svar på. Hun føler sig svigtet, fordi han tydeligvis holdte noget hemmeligt for hende og datteren møder hende bestemt ikke med åbne arme i forhold til sin tvivl på sin mands ærinde i hovedstaden, som ingen ved noget som helst om. Jeg har syntes Susanne var irriterende, fordi hun opførte sig hensynsløst i sin søgen på svar, men jeg har også haft ondt af hende, fordi hun (selvom hun ikke viser det ved at sætte sig ned og græde øjnene ud) er et menneske i dyb sorg og stor fortvivlelse.

TUSIND TAK FOR ANMELDEREKSEMPLARET TIL POLITIKENS FORLAG!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *