Biografi,  Krop og sind,  Politikens Forlag

HVAD ENHVER FAR BØR VIDE af Thomas Skov

“Hvad enhver far bør vide” er humoristisk, men hudløst ærlig og alvorlig i sin oplysning om, hvor stor en omvæltning det er lige pludselig at skal være far. Forfatteren fortæller både med sjove anekdoter fra sit eget liv, samt med indspark fra en Facebookgruppe, han er medlem af og som udelukkende er for fædre, om hvad man har i vente, når to lige pludselig bliver til tre.

Med rette undrede min kæreste sig over, hvorfor jeg var interesseret i at læse denne titel. Jeg er ikke just en del af den tiltænkte målgruppe, men jeg syntes alligevel, at det var interessant at høre om forældreskabet fra mandens synsvinkel. Langt det meste litteratur om emnet er henvendt til kvinden, som om manden ikke er lige så vigtig og netop dét, slår forfatteren også fast – far er lige så vigtig som mor. Herhjemme bliver to ikke til tre endnu, men min kæreste har allerede sagt, at han gerne vil læse den, når engang den tid kommer, fordi jeg har fortalt ham, at jeg tror den er en god støtte, når man (for det har jeg hørt, man gør) kommer i tvivl om, om det man gør er godt nok. Ja, man skal selvfølgelig være forsigtig, men barnet er dog ikke lavet af glas.

Jeg vil derfor anbefale bogen til alle, der venter barn – mand som kvinde – men lige så meget dem, der allerede har børn og måske vil synes, det er sjovt og spændene at læse, hvilke tanker en anden har gjort sig om den livsopgave, det er at være forælder. De tanker, der dukker op i hovedet på en det øjeblik man finder ud af, at man skal være forælder og som muligvis aldrig nogensinde forsvinder igen … Bekymring efter bekymring, der bliver en del af hverdag. Men heldigvis en hverdag fyldt med både lort (i bogstaveligste forstand) og latter, der i sidste ende gør dét det hele værd!

Tusind tak for anmeldereksemplaret til Politikens Forlag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *