Politikens Forlag,  Selvhjælpsbog

“Klimaguiden – Red verden lidt hver dag” af Anna Fenger Schefte og Anders Nolting Magelund

I denne meget vigtige guide til, hvordan vi som enkelte individer kan begynde at gøre vores for at redde verden hver dag, bliver man først og fremmest præsenteret for “klimahistorien”. Den handler blandt andet om den internationale FN-indledte Paris-aftale, som blev indgået mellem 195 lande i 2015 samt en række andre tiltag, som ligeledes er blevet til i håbet om at kunne gøre en forskel før det en dag er for sent.

Bogen bygger på utroligt meget logos. Der er brugt utallige videskabelige undersøgelser i form af statistikker til at forklare og ikke mindst tydeliggøre alvoren af klimakrisen. Der bliver dykket ned i 11 overordnede enmer: mad, tøj, ting, affald, bolig, have, transport, fritid, højtider, ferie og økonomi.

Alle sammen emner, der har en indflydelse på, hvordan man kan håndtere det at skulle være et mere klimavenligt individ. Og derudover indeholder den også rigtig meget pathos, fordi den naturligvis taler til vores følelser. Følelser i forbindelse med, at vores alles sammens fælles og eneste levested er i fare.

Tusind tak for anmeldereksemplaret til Politikens Forlag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *