Krimi og spænding,  Politikens Forlag

“Mordet på en havfrue” af Rydahl og Kazinski

Det var med en vis skepsis, jeg begyndte at læse “Mordet på en havfrue”. Den bygger på vor højt elskede forfatter, Hans Christian Andersen, som førte dagbog fra 1825 og frem til sin død i 1875, men efter hjemvendelsen fra Italien i 1835, holdte han en pause på halvandet år. Og som der fint står på allerførste side i bogen: “Denne roman begynder, hvor Andersen holdt op”.

Andersen besøger af og til skøgen Anna, ikke for at dyrke sex med hende, som alle hendes andre kunder gør, men for at klippe hendes nøgne krop i sit elskede papirklip. Og da hendes maltrakterede lig en dag bliver fisket op af Københavns kanal, er søsteren Molly stensikker på, at det er den mystiske papirklipper, der står bag. Andersen kommer hurtigt i knibe og indser, at den eneste måde at vikle sig selv ud af misforståelsens spind på, er ved at alliere sig med Molly i forsøg på at finde det rigtige gerningsmand.

Jeg er yderst imponeret over Rydahl og Kazinskis eventyrlige sprog, velkomponerede plot og ikke mindst mod til at inddrage en af verdens allermest anerkendte digtere og forfattere nogensinde i handlingen. Jeg anbefaler alle at læse “Mordet på en havfrue”, fordi det er en nytænkende krimi, der vil overraske én indtil den allersidste side er vendt!

Tusind tak for anmeldereksemplaret til Politikens Forlag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *